Bukplastikk

Ta kontakt for mer informasjon.

BUKPLASTIKK
En sunn buk har en veldefinert muskulatur som muliggjør en sterk og oppreist kroppsstilling. Med alder og graviditet svekkes musklene og blir slappe. En bukplastikk utføres for å forme bukveggen ved å fjerne overflødig fett og hud, og stramme løs muskulatur. Resultatet er en slankere og fastere midje.

Bukveggen er en sterk flerlags struktur bestående av muskel, muskelhinne, bindevev, fett og hud. Med alderen minsker muskeltonusen og fett samler seg og hudfolder dannes. Graviditeter eller vektfluktuasjoner kan akselerere denne prosessen ved å strekke og svekke bukmuskulaturen. Flere graviditeter kan også resultere i rectus diastase, en separasjon i midtlinjen mellom høyre og venstre rectus abdominis muskel (bukmuskler). Forhold som svekker bukveggen fører ofte til forandret kroppskontur (form).

ESTETISK OG FUNKSJONELL REKONSTRUKSJON AV BUKVEGGEN
Flere kirurgiske teknikker er tilgjengelige for abdominal konturering både hos menn og kvinner, basert på variasjoner i anatomi og individuelle ønskemål som pasienten har. Disse inkluderer fettsuging; mini bukplastikk begrenset til nedre bukvegg; full bukplastikk; og utvidet bukplastikk med rafi (sying) av rectus abdominis muskulaturen. Prosedyrene krever et lavt tverrgående snitt. Svake bukveggsmuskler repareres, overflødisk fett og hud fjernes. Vevet strammes for å forbedre definisjon og fasthet i magen. Ved full bukplastikk er et minimalt snitt rundt navlen nødvendig for å flytte denne.

Prosedyrene blir ofte kombinert med fettsuging for å forbedre kroppskonturene ytterligere. Resultatene er langvarige og forbundet med høy grad av pasienttilfredshet. De beste kandidatene til bukplastikk har en stabil vekt, med overflødisk fett og / eller løs hud som ikke har reagert på kosthold og mosjon.

DEN FØRSTE KONSULTASJONEN
Under den første konsultasjonen vil kirurgen lytte til deg, samt vurdere din bukveggstruktur både liggende og stående. Eventuelle bukveggsbrokk vil oppdages. Sammen vil dere komme frem til den beste løsningen. Dette kan være en operasjon.

ANESTESI OG ETTERBEHANDLING
Bukplastikk foretas vanligvis under full narkose med overlege i anestesi tilstede.

Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon og/eller om dette ønskes.

De fleste er tilbake til jobb etter to uker. Samtlige kontroller utføres ved Legevakt Vest.

KOMPETANSE
Vår plastikkirurg Charles Filip er også spesialist i generell kirurgi og har derfor betydelig kompetanse innenfor bukkirurgi.

Vårt mål er å holde en kirurgisk kompetanse på nivå med verdens ledende eksperter i faget. I Estetisk senter ved Legevakt Vest har vi et fakultet med akademiske møter og internundervisning.

FORSKNING
Du kan bli forespurt om å inngå i en klinisk studie. Dette er selvfølgelig helt frivillig. Kun anonymiserte data brukes i våre studier. Resultatet av studiene blir publisert i internasjonale tidsskrifter.

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest ligger sentralt i Silurveien 2 på Ullern like ved Ring 3. Vi har åpent når de fleste andre legesentre har stengt, og vi har åpent 365 dager i året!

Silurveien 2, Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no