Facelift

Ta kontakt for mer informasjon

ANSIKTSLØFT
Aldringsprosessen i ansiktet er et resultat av flere fysiologiske prosesser og påvirkninger fra miljøet. Tyngdekraften (gravitasjonen), soleksponering samt tap og omfordeling av fettvev (fettatrofi) bidrar til de strukturelle forandringene.

En ansiktsløftoperasjon (facelift) motvirker tegn på aldring og gir et mer ungdommelig utseende. De uønskede effektene av aldringsprosessen som strekker seg fra ytterkanten av øynene og ned til kragebenet behandles på en effektiv måte. Den avanserte metoden vi bruker innebærer flytting av underliggende bløtvev til opprinnelige posisjon uten å strekke overliggende hud for mye.

FORYNGELSE AV ANSIKTET
Ansiktsløft, også kjent som rhytidektomi, er den mest effektive metoden for å reversere effektene av tyngdekraften og aldringen i midten og nedre deler av ansiktet. Et ansiktsløft hever bløtvevet i midtansiktet, reduserer «heng» rundt underkjeven, og gir en mer definert kjevelinje. I kombinasjon med et nakkeløft blir konturene i både ansikt og nakke glattere, noe som forventes å gi et friskere utseende.

Vi bruker en tredimensjonal tilnærming til ansiktsløftning med fokus på å gjenopprette og gjenskape volum i motsetning til den klassiske todimensjonale hudstrammingen. Vår tilnærming gir et naturlig utseende og vil bedre motvirke følgene av fremtidig aldring. I kombinasjon med fettransplantasjon (bruk av eget fettvev) kan en balansert og sunn foryngelse med et naturlig utseende oppnås.

TEKNIKKER
Det finnes mange face lift teknikker. Alle de konvensjonelt aksepterte teknikkene innebærer fjerning av overflødig hud. Det er imidlertid måten man behandler de dypere bløtvevsstrukturene som skiller de mange prosedyrene for ansiktsløftning.

Den tidligste form for kirurgisk rhytidektomi innebar stramming av huden og fjerning av overflødig hud. Denne teknikken vil ikke gjenopprette ansiktskonturene (dypere mykvevsstrukturer) og har ofte ikke en tilstrekkelig effekt på lang sikt.

SMAS er den anatomiske strukturen som det ofte refereres til i ansiktskirurgi. SMAS er bindevev i ansiktet som består av kollagen, elastiske fibere og fettvev. En ekspert i ansiktskirurgi kan følge SMAS-strukturen og også bruke den til å modifisere de dypere strukturene i ansiktet for en bedre estetikk, uten å skade de viktige ansiktsnervene (facial nerven og dens grener). SMAS basert ansiktsløftning gir en mer langvarig foryngelse av ansiktet. Ved et SMAS ansiktsløft unngår man tendensen til å strekke huden for mye, da rekonstruksjonen av underliggende SMAS kun krever at huden legges tilbake uten strekk.

SMAS aplication (plissering) er en annen teknikk der SMAS brettes i folder (plisseer) og blir sydd sammen; en vevsparende teknikk som er egnet til å gjenopprette konturene i ansikter med lite fylde.

Flertallet av pasienter som ønsker langvarig foryngelse av ansikt og nakke, vil ha nytte av et SMAS-ansiktsløft. Teknikken muliggjør et dypere løft og en bedre tilpasning av vevet og lar den restaurerte huden ligge naturlig over. Et SMAS-ansiktsløft innebærer vanligvis også et nakkeløft. Innsnittene blir lagt i de naturlige foldene i ansiktet og i øret samt bak hårfestet. Innsnittet i øret (post-tragalt) skjuler arr nærmest helt. Arrene blekner også over tid og blir nærmest usynlig.

Annen behandling samtidig med face lift
Face lift kombineres ofte med øyebrynsløft og øyelokkskirurgi. Fettransplantasjon av eget fettvev blir brukt for å komplettere et ansiktsløft og ikke minst for å erstatte tap av volum i den midtre delen av ansiktet. Bruken av hakeimplantat kan kompensere for aldersrelatert bentap og balansere kjevelinjens utseende og form (estetikk) ytterligere.

Ansiktsløft-kirurgi kan utføres på menn som ønsker et friskere utseende. Målet vil være å flytte løst vev, gjenopprette ansiktsvolum, forbedre kjevens estetiske definisjon og ofte forbedre halskonturene. Den kjønnsspesifikke anatomien og de mer diskrete estetiske endringene som kreves må respekteres. Dette vil sikre en velbalansert maskulin foryngelse.

Det mannlige ansiktet har en rekke kjønnsspesifikke anatomiske egenskaper. Ved valg av kirurgisk strategi må følgende karakteristika vurderes og tas hensyn til:

Den fysiologiske prosessen med ansiktsaldring er også mer gradvis hos menn og opptrer senere i livet, sammenlignet med kvinner som ofte opplever en akselerasjon av aldringen rundt overgangsalderen.

Endringer i ansiktsskjelettet (benresorpsjon), vises spesielt rundt øynene og over- og underkjeven med et økende volumtap under øynene og en mykere definisjon av kjevelinjen. De aldersrelaterte bløtvevsendringene hos menn inkluderer gravitasjonsbetinget nedsynkning (ptosis), tap av ansiktsvolum (atrofi) og akkumulering av fett i nakken (fetthypertrofi). Dette er vanligvis forbundet med uønsket tyngde og hudslapphet i nedre del av ansiktet og i nakken.

Det mannlige ansiktet krever en kirurgisk tilnærming som er konservativ og understreker den naturlige maskuliniteten. Teknikkene som brukes er forskjellige fra ansiktsløfting på kvinner, da vekten er lagt på å bevare kantlinjen av den kraniofaciale arkitekturen, samtidig som mykvevskonturene gjenopprettes. Et avansert ansiktsløft kan ved å omdefinere kjevelinjen og korrigere løs hud, effektivt gjenopprette et maskulint ansikts ungdommelige kontur.  

ANESTESI OG ETTERBEHANDLING
Operasjonen foretas under full narkose eller i dyp sedasjon (beroligende medisinering) og alltid med overlege i anestesi til stede.

Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon og/eller om dette ønskes.

De fleste kan gå tilbake på jobb etter to uker og begynne med sportsaktiviteter etter fire uker. Det meste av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de ti første dagene. Samtlige kontroller utføres ved Legevakt Vest.

KOMPETANSE
Vår plastikkirurg Charles Filip er Overlege i det Craniofaciale team ved Rikshospitalet og har derfor betydelig kompetanse innenfor avansert ansiktskirurgi.

Vårt mål er å holde en kirurgisk kompetanse på nivå med verdens ledende eksperter i faget. I Estetisk senter ved Legevakt Vest har vi et fakultet med akademiske møter og internundervisning. Kompetansen vedlikeholdes ved årlig deltakelse i internasjonale kongresser og hospitering ved internasjonalt anerkjente klinikker.

FORSKNING
Du kan bli spurt om å delta i en klinisk studie. Dette er selvfølgelig helt frivillig. Kun anonymiserte data brukes i våre studier. Resultatet av studiene blir publisert i internasjonale tidsskrifter.

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest ligger sentralt i Silurveien 2 på Ullern like ved Ring 3. Vi har åpent når de fleste andre legesentre har stengt, og vi har åpent 365 dager i året!

Silurveien 2, Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no