Neseplastikk / Rhinoplastikk

Ta kontakt for mer informasjon.

NESEPLASTIKK / RHINOPLASTIKK
Neseplastikk (rhinoplastikk) er kirurgi som former nesen; reduserer eller øker størrelsen, endrer formen på nesetipp, neserygg og nesebor, eller endrer vinkelen mellom nese og overleppe.

MÅL MED KIRURGI
De fleste rhinoplastikkene blir utført for å gjøre nesen mer harmonisk, «penere» og for at pasienten skal bli mer tilfreds med sitt utseende. Majoriteten av pasientene er kvinner som føler at profilen deres har en hump, at nesetippen deres mangler definisjon, eller at nesen er for stor eller bred. I hovedsak ønsker disse pasientene en smalere, mer feminin nese, uten synlige tegn på kirurgi.

HVORDAN OPPNÅS MÅLET MED KIRURGIEN
For oss er det ekstremt viktig å lytte til pasienten for å forstå hva han/hun vil oppnå. Ved den første konsultasjonen blir pasienten gitt et speil og bedt om å identifisere hva som plager ham/henne mest. Ønskede endringer blir grunnlaget for den operative planen som brukes. Hver operasjon er tilpasset den spesifikke pasienten, noe som fører til høy tilfredshet og lav revisjonsrate (reoperasjon).

RHINOPLASTIKK ER AVANSERT KIRURGI
Rhinoplastikk er den vanskeligste av alle kosmetiske operasjoner, og det tar år for kirurger å mestre prosedyrene. Grunnen til dette er den store variasjonen i en allerede kompleks neseanatomi, og pasientenes varierende deformitet. Hvis man ser på en gruppe mennesker, er den store variasjonen i humper, nesetipper og hudtykkelse lett synlig. Man kan også se de dramatiske endringene som oppstår når et individ smiler, og hvordan en nese vil se bra ut på et bestemt ansikt, men ikke på et annet. I tillegg må kirurgen ta hensyn til nesefunksjonen og eventuelle eksisterende avvik i neseskilleveggen eller ventilkollaps. Det er ingen mening i å ha en søt nese med dårlig luftpassasje, eller god luftpassasje med en vedvarende nasal deformitet. I siste omgang handler hver rhinoplastikk om «form og funksjon». På grunn av den store variasjonen i pasientenes anatomi, etnisitet og mål, er det avgjørende at kirurgen har stor erfaring med et bredt spekter av kirurgiske teknikker. Vi utførere avansert rhinoplastikk som inkluderer den åpne tilnærmingen for å håndtere den mer komplekse nesetippen, anerkjennelse av funksjonelle faktorer, inkludert neseventiler, og dramatisk forbedring i resultatene for asymmetriske neser. Som et resultat kan pasientene oftere oppnå sine estetiske mål samtidig som man opprettholder eller forbedrer nasal respirasjon (pust gjennom nesen).

Den gamle skolen av rhinoplastikk er basert på reseksjon (fjerning) av viktige deler av nesebrusken. Vår metode baserer seg på å bevare mest mulig av nesens strukturer. Disse kan på en sofistikert og meget presis måte omfordeles slik at nesen blir penere samtidig som funksjonene bevares.

DEN FØRSTE KONSULTASJONEN
Under den første konsultasjonen vil kirurgen lytte til deg, samt vurdere dine ansiktsstrukturer. Sammen vil dere komme frem til den beste løsningen. Dette kan være kirurgi.

KIRURGI
Innsnitt gjøres under nesen og noen ganger i bunnen av nesevingene. Så separeres nesens hud fra dens støtte (rammeverk) bestående av bein og brusk. Deretter formes nesen. Etter operasjonen brukes en form av gips eller annet materiale for å opprettholde nesens nye form.

ANESTESI OG ETTERBEHANDLING
Operasjonen foretas under full narkose og alltid med overlege i anestesi tilstede.

Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon, og/eller om dette ønskes.

I løpet av de første 24 timene etter inngrepet er det normalt å føle hevelse i ansiktet og ubehag i nesen, disse bivirkningene reduseres med medisiner foreskrevet av legen. Mesteparten av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de to første ukene. Etter en uke vil det medisinske teamet fjerne gips og teip fra nesen. Det endelige resultatet fremstår gradvis.

De fleste er tilbake på jobben etter to uker. Samtlige kontroller utføres ved Legevakt Vest.

KOMPETANSE
Vår plastikkirurg Charles Filip har utført mange rhinoplastikker hos pasienter født med komplekse nesemisdannelser, og er prosjektleder for et doktorgradsprosjekt i rhinoplastikk. Han vedlikeholder sin spisskompetanse i rhinoplastikk gjennom deltakelse i internasjonale kongresser og hospitering ved internasjonalt anerkjente klinikker i utlandet.

Vårt mål er å holde en kirurgisk kompetanse på nivå med verdens ledende eksperter i faget. I Estetisk senter ved Legevakt Vest har vi et fakultet med akademiske møter og internundervisning.

De kirurgiske metodene som brukes er inspirert av mange av verdens ledende nesekirurger. Blant disse er Dean Toriumi, Rollin K. Daniel, John B. Tebbetts, Milos Kovacevic, Wolfgang Gubisch, Charles East, Nuri Celik, Richard Davis og Hossam Foda. Samtlige nevnte kirurger har forskjellige teknikker, men felles for dem alle er ønsket om å oppnå gode estetiske resultater med bevaring av nesens struktur og funksjon.

FORSKNING
Du kan bli forespurt om å inngå i en klinisk studie. Dette er selvfølgelig helt frivillig. Kun anonymiserte data brukes i våre studier. Resultatet av studiene blir publisert i internasjonale tidsskrifter.

 

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest ligger sentralt i Silurveien 2 på Ullern like ved Ring 3. Vi har åpent når de fleste andre legesentre har stengt, og vi har åpent 365 dager i året!

Silurveien 2, Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no