Øyebrynsløft

Ta kontakt for mer informasjon

ØYEBRYNSLØFT
Når ansiktet ditt eldes, inntreffer også en aldring rundt øynene. Som oftest vil den være lokalisert til øyelokkene og øyebrynene ved at øyebrynene synker ned, og det dannes overflødig hud over øyelokkene. Øyebryn og øyelokk henger nøye sammen, og deres form og plassering kan gi endringer i synsfeltet og påvirke utseende ditt.

Øyebryn- og øvre øyelokksplastikk
Forbedring av synsfeltet og foryngelse av området rundt øynene, krever en nøyaktig vurdering av øyebrynenes høyde og form, samt øyelokkenes posisjon og graden av overflødig hud.

En lavere øyebrynsposisjon (øyebrynsptosis) kan gi et trettere, sintere, eller hos en kvinne, et mer maskulint uttrykk. Har øyebrynene en normal posisjon, kan øvre øyelokkplastikk med fjerning av overflødig hud være tilstrekkelig til å forbedre synsfeltet eller «forynge» øynene. Har derimot øyebrynene fått en noe lavere posisjon, bør en behandling som omfatter både øyelokkene og øyebrynene vurderes for å oppnå et godt resultat.

Øyebrynsløft med Endotine Transbleph implantat
Øyebrynsløft er en prosedyre som gir forbedring av synsfelt eller foryngelse av øvre øyelokk enkelt, raskt og effektivt. Prosedyren gjør det mulig å løfte og forme øyebrynene og samtidig fjerne overflødig hud over øyelokkene dersom det skulle være nødvendig for å gi pasienten den mest naturlige foryngelsen. Begge prosedyrer gjøres gjennom et lite snitt, skjult i øyelokket.

Siden øyebrynene og de øvre øyelokkene fungerer sammen, vil et øyebrynsløft redusere mengden hud som må fjernes ved øvre øyelokksplastikk, og «åpne øyet» ved å øke lengden på øyelokket. Prosedyren stabiliserer også øyebrynsposisjonen etter en øvre øyelokksplastikk, og det er viktig ettersom øvre øyelokkplastikk kan senke øyebryn som sitter lavt.

Endotine Transbleph er et bio-absorberende implantat som benyttes ved øyebrynsløft. Når øyebrynet er løftet ved operasjonsprosedyren, festes det lille Endotine Transbleph-implantatet, som har flere «gripepunkter», og sikrer og holder vevet trygt på plass mens såret gror etter operasjonen. Endotine implantater er laget av lange melkesyremolekyler som langsomt brytes ned av kroppen. Kliniske data indikerer at noen pasienter kan føle implantatet når de presser mot det under helingsfasen. De fleste pasienter opplever lite eller ingen ømhet. Eventuell ømhet vil forsvinne etter at implantatet er absorbert.

Hvordan utføres prosedyren?
Transbleph øyebrynsløft utføres vanligvis under lokalbedøvelse, eventuelt med sedasjon (beroligende medisinering). Operasjonen tar ca. 60 min. Det legges et snitt i øvre øyelokk og kirurgen frigjør bløtvev under øyebrynet. Transbleph-implantatet festes til beinet nært øyebrynet. Implantatet holder øyebrynet i en forhøyet posisjon. Når helingsprosessen er over, vil implantatet absorberes (tas opp) naturlig av kroppen.

Egnet kandidat for Transbleph øyebrynsløft?
Hvis du ønsker å gjennomgå en øvre øyelokksoperasjon av funksjonelle eller kosmetiske grunner og din kirurg har diagnostisert mild til moderat grad av øyebrynsptosis (lave øyebryn), kan du være en kandidat for Transbleph øyebrynsløft. Fordelen ved denne prosedyren er at du kan:

For å se hvorledes resultatet av en operasjon kan bli, kan du gjøre følgende enkle test på egenhånd: Plasser pekefingrene på den ytre tredjedelen av øyenbrynene og løft forsiktig opp huden. Dette gir deg en indikasjon på hva prosedyren kan gjøre for ditt synsfelt og utseende.

Fordeler med et Endotine Transbleph øyebrynsløft
En av de viktigste fordelene ved Transbleph-prosedyren er at kirurgen kan justere selve høyden på øyebrynene under operasjonen. Dette gir som oftest et optimalt resultat. Andre fordeler er:

Hva kan du forvente etter kirurgi?
I et par uker etter operasjonen vil du oppleve midlertidig hevelse og blåmerker rundt øynene.  De første nettene er det viktig å hvile med hodet høyt for å redusere hevelse og blåmerker. Du bør legge en kald klut over øynene flere ganger daglig for å redusere hevelse. Smertestillende medisiner brukes kun ved behov etter operasjonen. Alt dette vil du få både muntlig og skriftlig informasjon om når du kommer til konsultasjon.

Les gjerne mer om Endotine:
https://www.microaire.com/products/endotine-transbleph/

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest ligger sentralt i Silurveien 2 på Ullern like ved Ring 3. Vi har åpent når de fleste andre legesentre har stengt, og vi har åpent 365 dager i året!

Silurveien 2, Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no