Hudlege Oslo

Hudlegen utreder og behandler både kroniske og akutte hudsykdommer. Det kan være solskadet hud, eksem og utslett, kviser, psoriasis, vorter, hudkreft, føflekk kontroll, soppinfeksjon, hudinfeksjoner, hudkløe, uvekster og småkirurgi.

Kontakt oss
Akne og kviser

Akne eller kviser er en helt vanlig hudlidelse som skyldes betennelse i talgkjertelen. De fleste av oss opplever å få kviser i puberteten grunnet økt testosteronproduksjon som igjen stimulerer til økt talgproduksjonen. Noen opplever utbrudd av kviser helt opp til 40-50 års alderen.

Det er estimert at mer enn 85% av befolkningen mellom 11 og 30 år er plaget med kviser. I tillegg til at dette kan oppleves som smertefullt og emosjonelt frustrerende, kan kviser sette spor i huden som arr og hyperpigmentering. For å unngå dette er det viktig å redusere utbruddene tidlig. Vår hudlege i Oslo behandler akne og kviser.

Allergi

Er du allergisk? Reagerer du med nysing, kløe i halsen eller rennende øyne på pollen, dyr eller støv?

Det finnes mange typer allergier og ulike overfølsomhetsreaksjoner. Allergi innebærer at kroppens immunforsvar reagerer på naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer. Disse stoffene kalles allergener, kroppen reagerer med å produsere antistoffer. Vår hudlege i Oslo undersøker for allergi, både for pollen, husdyr, matvarer, støvmidd m.m.

Eksem

Det finnes flere typer eksem, men atopisk eksem og seboreisk eksem er de mest vanlige. Atopisk eksem, også kaldt barneeksem, starter ofte i tidlig spedbarnsalder, og bedrer seg som oftest før eller i småskolealder. Seboreisk eksem kan også starte tidlig, men oftere hos voksne. Har du behov for utredning og behandling av vår hudlege, ta kontakt. Vår hudlege i Oslo utreder eksem og anbefaler behandling deretter.

Hudinfeksjoner

Hudinfeksjoner kan skyldes virus-, bakterie- og soppinfeksjoner. Hudinfeksjoner er den vanligste årsaken til konsultasjon hos hudlegen på Legevakt Vest. Vår hudlege i Oslo utreder hudinfeksjoner og anbefaler behandling deretter.

De vanligste typene infeksjoner i huden er:

 • Brennkopperskyldes en infeksjon i huden. Det er en overfladisk hudinfeksjon i huden som ses som røde flekker med en gul honningliknende skorpe. Barn er spesielt utsatt.
 • Fotsopper svært vanlig, og rammer huden under føttene eller mellom tærne.
 • Sopp i hodebunnrammer særlig barn, og ses som betent flassende hud. Behandles med soppdrepende tabletter.
 • Lyskesoppeller soppinfeksjon i lyskene er vanlig, og ses som rød og skjellende hud. Behandles med soppdrepende kremer eller tabletter.
 • Neglesopper en kronisk og hyppig forekommende tilstand som sjelden gir alvorlige symptomer. Neglesopp kan gi fargeforandringer og fortykkelse av en eller flere negler. Behandles med soppdrepende krem, tabletter eller laser.
 • Ringormer et ringformet utslett i huden på kroppen som skyldes en soppinfeksjon. Behandles med soppdrepende kremer eller tabletter.
 • Hårrotsbetennelsekan være overfladiske eller dype. Utslettet ses som et kviseliknende utslett rundt hårene.
 • Herpeser ganske vanlig, og kan gi symptomer fra slimhinnene, underlivet og huden. Vanligst er Herpes munnsår, eller Herpes i underlivet. Herpes kjennetegnes av periodevise utbrudd med svie, blemmer og sår i huden.
 • Vorterer en virusinfeksjon. En kan få vorter på føttene, på hendene og på kroppen.
 • Kjønnsvorterer en virusinfeksjon med bestemte typer Papillomavirus. De ses som små nupper, utvekster i underlivet.
 • Molluskerer en virusinfeksjon. Infeksjonen gir små utvekster i huden med en sentralt krater. Barn er spesielt utsatt.

Legevakt Vest ligger sentralt plassert på Oslo vest i Silurveien 2 med gode adkomstmuligheter både med bil, t-bane og buss. Alle er velkomne til oss og vi tilbyr akuttmedisin, psykiater, spesialisert medisin, reisevaksiner og samt bedriftshelsetjeneste. I tillegg psykologtjenester samt coaching. Vi bistår med attester, sertifikater og generell helsekontroll. Vår ernæringsfysiolog bistår innen kosthold og ernæring. Hos oss vil du møte erfarne og imøtekommende psykaitere.

Vi er kanskje den eneste legevakten i Oslo som tilbyr gratis parkering fra kl. 16.00 til 08.00 fra mandg til fredag og det er gratis på lørdag og søndag.  Legevakt Vest er et legesenter som har åpent når de fleste andre legesentre har stengt. Vi jobber når din psykolog- psykiater ikke er tilgjengelig for deg.

Hudsykdommer

Det finnes flere tusen ulike typer hudsykdommer. En lege vil normalt kunne gjenkjenne de vanligste sykommene. For de sjeldne og mer uvanlige hudsykdommene, vil vår hudlege i Oslo utføre dermatologisk undersøkelser og behandling.

Kløe

Kløe kan være et symptom på en hudsykdom, f.eks. eksem, elveblest (urticaria) og psoriasis. Kløen vil da ofte forsterke betennelsen i huden, og derved forverre sykdommen. Ta kontakt med vår hudlege i Oslo for en vurdering hvis du er plaget med kløe.

Føflekk

Har du føflekker som enten vokser, endrer farge, klør, blør eller danner sår, bør du undersøke dem hos vår hudlege i Oslo på Legevakt Vest.

Solskadet hud

Solskadet hud sees hos stadig yngre individ, faktisk ned til 30-årsalder, og arter seg ved:

 • Tørr og tynn overhud
 • Ujevn pigmentering, fregner, eventuelt brune flekker (solare lentigines)
 • Utsprengte blodkar (telangiektasier)
 • Partier med skjellende rød hud (solare keratoser)
 • Forstørrede talgkjertler, ser ut som gule hudormer (solare komedoner)
 • Varierende grad av rynker

Er du i tvil på om du har solskadet hud, bør du undersøke deg hos vår hudlege i Oslo på Legevakt Vest.

Soppinfeksjoner

Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper forskjellige områder av kroppen. De vanligste undertypene av sopp er lokalisert til hodebunn, kropp, i skrittet og føttene. Vår hudlege i Oslo undersøker og behandler soppinfeksjoner.

Utvekst

Utvekster på kroppen er ikke uvanlig. Trenger du en time hos vår hudlege i Oslo for konsultasjon eller behandling? Ring oss på tlf 23 25 11 11. Vi har kort ventetid.

Neglsopp

Les informasjon om behandling av neglsopp »

Inger Hanstad

Inger utreder og behandler hudsykdommer som psoriasis, eksem, akne, rosacea, hud/neglsopp m.m. Vurderer (og fjerner etter behov) føflekker, hudsvulster og solskader.

Inger har sin hudutdannelse fra hudavdelingen på Ullevål og Rikshospitalet. Senere mangeårig spesialist praksis i Drammen. Hun er en allrounder i hud med et godt blikk for diagnose og behandling. Liker ellers samvær med familie og venner, friluftsliv med hunder, reiser, litteratur og opera.

Ved fare for liv kontakt 113.

Lokalene ligger i 1 etg. i det nye Selvaagbygget S2 rett ved Ring 3 i Oslo,

600 m vest for Radiumhospitalet og sentralt plassert nært til offentlig kommunikasjon med T-bane og buss. Legevakten er tilrettelagt for funksjonshemmede. Hos oss kan du parkere gratis i parkeringshuset fra kl. 16.00 – 08:00 på hverdager og det er gratis på lørdag / søndag, da fra kl. 16:00 på fredag til kl. 08:00 på mandag.

Bestill time hos Legevakt Vest i Oslo på tlf. 23 25 11 11 eller time via vårt kontaktskjema, du får rask behandling og time på dagen.

Reltarte nøkkelord: drammen, oslo sentrum, sandvika, Oslo, drop in, bærum, asker, hudsykdommer, hudkreft, psoriasis, akne, acne, barneeksem, hudlege, hudleger, eksemsykdommer, kviser, kviser arr, pollen, allergi, husdyr, matvarer, støvmidd, kjemikalier, parfymestoffer, hudsykdom, atopisk eksem, håndeksem, føflekk, solskadet hud, pigmentering, fregner, rynker, sinte rynker, sinna rynker, hudinfeksjon, utvekst, fotsopp, brennkopper, sopp i hodebunn, lyskesopp, neglesopp, ringorm, hårrotbetennelse, herpes, vorter, kjønnsvorter, mollusker, kløe.

 

 

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest ligger sentralt i Silurveien 2 på Ullern like ved Ring 3. Vi har åpent når de fleste andre legesentre har stengt, og vi har åpent 365 dager i året!

Silurveien 2, Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no