Klinisk ernæringsfysiolog

Ernæringsbehandling er basert på prinsippene i funksjonell medisin med hovedvekt på kosthold. Ved å få informasjon om gode og sunne matalternativer, oppskrifter og aktuelle tilskudd er du bedre rustet til å foreta endringer. Ønsker du hjelp og veiledning i forbindelse med kosthold, økt bevissthet rundt ernæring, matintoleranse, trening eller rett og slett en sunn tilværelse er du hjertelig velkommen til oss.

Kontakt oss
Ernæringsfysiologer kan blant annet hjelpe med:
  • Vektregulering- overvekt og undervekt
  • Livstilsykdommer-diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk
  • Mage og tarmlidelser- ulcerøs kolitt, morbus crohn, cøliaki, irritabel tarm, matallergier/intoleranser
  • Graviditet og amming
  • Prestasjonsfremmende ernæring
Hva gjør en ernæringsfysiolog?

Ernæringsfysiologer jobber med kostveiledning til enkeltpersoner i samarbeid med legesenter, bedriftshelsetjeneste eller treningssenter. Riktige kostråd er viktig for å forebygge vanlige livsstilsykdommer. I mange tilfeller kan det også forhindre at sykdom oppstår.

Hvordan jobber vi?

Ernæringsfysiologene starter med å kartlegge din ernæringstatus samt helsetilstand ved første konsultasjon. Dette bidrar til at vi som ernæringsfysiologer kan tilpasse et kosthold spesielt til dine behov og vi vektlegger variasjon og langsiktighet.

Sedegheh Gharagozlian

Sedegheh Gharagozlian er utdannet klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Oslo.

Hun har tatt Phd i klinisk ernæring og har 18 års relevant erfaring fra klinisk hverdag på Oslo universitetssykehus, Ullevål innen ulike områder av fagfeltet klinisk ernæring, samt fra undervisningsvirksomhet for masterstudenter i klinisk ernæring ved universitetet i Oslo og Bergen og annen helsepersonell.

Sedegheh gir vitenskapelig basert kostveiledning etter henvisning fra lege.

Konsultasjon og behandling innebærer strukturelt kartlegging av kosthold, vurdering av ernæringsstatus, vurdering av de ernæringsmessige behov ut i fra diagnose/tilstand med særskilt og individuell kostveiledning med spesialkost/individuelt tilpasset kost.

Les artikkel om Sedegeh her

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest er et tverrfaglig medisinsk senter lokalisert på Ullern i Oslo.
Vår legevakt er åpent hver dag hele året!

Silurveien 2, 0380 Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no