Plastikkirurgi

Bestill gratis konsultasjonstime

Charles Filip er dobbelspesialist i Plastikk- og Generell Kirurgi med 19 års kirurgisk erfaring fra Universitetssykehus i Norge, Sverige og Storbritannia. Han har vært Overlege ved Plastikkirurgisk avdeling, Rikshospitalet siden 2009. Charles er forventet å bli Professor kompetent under høsten 2018 og er i dag Overlege i det Kraniofaciale team (utfører avansert ansiktskirurgi). Dr grad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo. Brittisk embetseksamen. For meg som kirurg er pasientens velbefinnende og sikkerhet alltid. første prioritet!

ØVRE ØYELOKK KIRURGI
Øvre øyelokk kirurgi, også kjent som øvre blepharoplastikk, gjøres for å forbedre synet ved å løfte «tunge» øyelokk ut av synsfeltet eller av rent kosmetiske årsaker. Gjennom operasjonen fjernes eller omfordeles overflødig fett og hud i øvre øyelokk og man får et bedre synsfelt og gjerne et mere friskt og ungdommelig utseende. Operasjonen foretas under lokalbedøvelse eller med sedasjon (beroligende medisinering). Et innsnitt blir plassert i de naturlige linjene over øyet og gir som oftest et knapt synlig arr.
Øyelokkene er blant de mest delikate strukturene i ansiktet, bestående av fine lag bløtvev og er den tynneste huden i menneskekroppen. Siden øyelokkhuden er mindre enn 1 mm tykk og det er sparsomt med underliggende underhudsfett, vil den karakteristiske hudslappheten og de fine rynkene vises med alderen.
Vevsbesparende øvre blepharoplastikk er den metode som vi bruker. I motsetning til tradisjonelle teknikker som fjerner fett og muskel og kan ha negative effekter på aldring på lengre sikt, rekonstruerer og opprettholder vevsbesparende blepharoplastikk det tidligere ungdommelig utseende ved å bevare og omplassere i stedet for å fjerne vev. Vi mener at denne teknikken best tar hensyn til aldringsprosessen i området over øynene og gir resultater som opprettholder synsfeltet og er mest foryngende på sikt.

Egnede kandidater for øvre øyelokk kirurgi
Øvre øyelokk kirurgi er viktig for pasienter med nedsatt synsfelt forårsaket av tunge øyelokk og en av de ansiktsoperasjonene som sannsynligvis forynger et ansikt mest med minst mulig kirurgisk inngrep eller trauma.

ØYEBRYNSLØFT
Når ansiktet ditt aldres, skjer det også en aldring rundt øynene. Som oftest vil dette være lokalisert til øyelokkene og øyebrynene ved at øyebrynene synker ned og det dannes overflødig hud over øyelokkene. Øyebryn og øyelokk henger nøye sammen og deres form og plassering kan gi endringer i synsfeltet og påvirke utseende ditt.

Øyebryn- og øvre øyelokk-plastikk
Forbedring av synsfeltet eller foryngelse av området rundt øynene krever en nøyaktig vurdering av øyebrynenes høyde og form samt øyelokkenes posisjon og graden av overflødig hud. En lavere øyebrynsposisjon (øyebrynsptosis) kan gi et mer trett, sint eller hos en kvinne et mer maskulint uttrykk. Har øyebrynene en normal posisjon, kan øvre øyelokkplastikk med fjerning av overflødig hud være tilstrekkelig til å forbedre synsfeltet eller forynge øynene. Har derimot øyebrynene fått en noe lavere posisjon, bør en behandling som omfatter både øyelokkene og øyebrynene vurderes for å oppnå et godt resultat.

Øyebrynsløft med Endotine Transbleph implantat
Øyebrynsløft er en prosedyre som gir forbedring av synsfelt eller øvre øyelokk foryngelse enkelt, raskt og effektivt. Prosedyren gjør det mulig å løfte og forme øyebrynene og samtidig fjerne overflødig hud over øyelokkene dersom det skulle være nødvendig for å gi pasienten den mest naturlige foryngelsen. Begge prosedyrer gjøres
gjennom et lite snitt, skjult i øyelokkhuden. Siden øyebrynene og de øvre øyelokkene fungerer sammen, vil et øyebrynsløft redusere mengden hud som må fjernes ved øvre øyelokkplastikk og åpne øyet ved å øke lengden på øyelokket. Prosedyren stabiliserer også øyebrynsposisjonen etter en øvre øyelokkplastikk og det er viktig ettersom øvre øyelokkplastikk kan senke øyebryn som sitter lavt, ytterligere.
Endotine Transbleph er et bio-absorberende implantat som benyttes ved øyebrynsløft. Når øyebrynet er løftet ved operasjonsprosedyren, festes det lille Endotine Transbleph implantatet, som har flere gripepunkter, og sikrer og holder vevet trygt på plass mens såret gror etter operasjonen. Endotine implantater er laget av lange melkesyremolekyler, som langsomt brytes ned av kroppen. Kliniske data indikerer at noen pasienter kan føle implantatet når de presser mot det under helingsfasen. De fleste pasienter opplever lite eller ingen ømhet. Eventuell ømhet vil forsvinne etter at implantatet er absorbert (www.microair.com).

Hvordan utføres prosedyren?
Transbleph øyebrynsløft utføres vanligvis under lokalbedøvelse med eventuell sedasjon (beroligende medisinering). Operasjonen tar ca. 60 min. Det legges et snitt i øvre øyelokk og kirurgen frigjør bløtvev under øyebrynet. Transbleph implantatet festes til beinet nært øyebrynet. Implantatet holder øyebrynet i en forhøyet posisjon. Når helingsprosessen er over, vil implantatet absorberes (tas opp) naturlig av kroppen.

Egnet kandidat for Transbleph Øyebrynsløft?
Hvis du ønsker å gjennomgå en øvre øyelokkoperasjon av funksjonelle eller kosmetiske grunner og din kirurg har diagnostisert mild til moderat grad av øyebrynsptosis (lave
øyebryn), da kan du være en kandidat for Transbleph øyebrynsløft. Prosedyren har fordelen ved at du kan:

Fordeler med et Endotine Transbleph øyebrynsløft
En av de viktigste fordelene ved Transbleph prosedyren er at kirurgen kan justere selve høyden på øyebrynene under operasjonen. Det gir som oftest et optimalt resultat.
Andre fordeler er:

Hva kan jeg forvente etter kirurgi?
I et par uker etter operasjonen vil du oppleve midlertidig hevelse og blåmerker rundt øynene. De første nettene er det viktig å hvile med hodet høyt for å redusere hevelse og
blåmerker. Du bør legge en kald klut over øynene flere ganger daglig for å redusere hevelse. Smertestillende medisiner brukes kun ved behov etter operasjonen. Alt dette vil du få både muntlig og skriftlig informasjon når du kommer til konsultasjon.

FETTRANSPLANTASJON TIL ANSIKT AV EGET FETTVEV
Eget fettvev som uthentes med fettsuging fra buken eller lår kan brukes til foryngelse i ansiktet samt å fylle defekter/utjevne søkk. Vanlige sted for fett transplantasjon i ansiktet er lepper, tinning og kinnbein. Vår plastikkirurg Charles Filip har dr grad i fett transplantasjon.

 

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest ligger sentralt i Silurveien 2 på Ullern like ved Ring 3. Vi har åpent når de fleste andre legesentre har stengt, og vi har åpent 365 dager i året!

Silurveien 2, Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no