Facelift

Et ansiktsløftning strammer huden i ansiktet og på halsen. Rynker blir glattet ut og overskuddshud blir fjernet. Våre kirurger fokuserer på et så naturlig resultat som mulig.

Lang erfaring
Det er kort ventetid
Du trenger ingen henvisning

Om facelift

Ansiktsløft, også kjent som rhytidektomi, er den mest effektive metoden for å reversere effektene av tyngdekraften og aldringen i midten og nedre deler av ansiktet. Et ansiktsløft hever bløtvevet i midtansiktet, reduserer «heng» rundt underkjeven, og gir en mer definert kjevelinje.

Fokus på å gjenopprette og gjenskape volum
Gir et naturlig utseende
Vil bedre og motvirke følgene av fremtidig aldring

Foryngelse av ansiktet


Våre kirurger bruker en tredimensjonal tilnærming til ansiktsløftning med fokus på å gjenopprette og gjenskape volum, i motsetning til den klassiske todimensjonale hudstrammingen. Vår tilnærming gir et naturlig utseende, og vil bedre og motvirke følgene av fremtidig aldring. I kombinasjon med fettransplantasjon (bruk av eget fettvev) kan en balansert og sunn foryngelse med et naturlig utseende oppnås.

Før en operasjon

Før operasjonen må du komme på konsultasjon til en av våre dyktige plastikkirurger. Konsultasjonen koster 625 kr, eventuelt videokonsultasjon for 350 kr.

På konsultasjonen vil du få mulighet til å stille spørsmål til kirurgen, samt få informasjon og instrukser om operasjonen.

På operasjonsdagen:

Operasjonen foretas under full narkose eller i dyp sedasjon (beroligende medisinering) og alltid med overlege i anestesi til stede.

Innsnittene blir lagt i de naturlige foldene i ansiktet og i øret samt bak hårfestet. Innsnittet i øret (post-tragalt) skjuler arr nærmest helt. Arrene blekner også over tid og blir nærmest usynlig. Fettransplantasjon av eget fettvev blir brukt for å komplettere et ansiktsløft og ikke minst for å erstatte tap av volum i den midtre delen av ansiktet. Bruken av hakeimplantat kan kompensere for aldersrelatert bentap og balansere kjevelinjens utseende og form (estetikk) ytterligere.

Etter operasjonen:

Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon og/eller om dette ønskes. De fleste kan gå tilbake på jobb etter to uker og begynne med sportsaktiviteter etter fire uker. Det meste av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de ti første dagene. Samtlige kontroller utføres ved Legevakt Vest.

Ofte stilte spørsmål

Priser for facelift

Hvilken teknikk brukes?

Hvem passer facelift for?

Når kan man oppta fysisk aktivitet?

Hvordan gjennomføres operasjonen?

Er det noen komplikasjoner?

Dr. Ingemar Havemann

Overlege Ingemar Havemann er spesialist i plastikkirurgi. Han er utdannet cand.med. ved Århus universitet i Danmark og har jobbet som kirurg siden 2010.

Av tidligere kvalifikasjoner og erfaring har han fire års generell kirurgisk erfaring og to års ØNH erfaring fra Sørlandet sykehus, Kristiansand. Ingemar har tidligere vært ansatt ved Plastikkirurgisk avdeling Telemark og ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet. Ingemar er nå ansatt som overlege på Bærum Sykehus. Ingemar har spesialisert seg i ansiktskirurgi. Han har også bred plastikkirurgisk kompetanse innenfor kroppsformende inngrep som bukplastikk, fettsuging og fettransplantasjon.

Dr. Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 20 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi. Han har i mange år også operert pasienter født med leppe-kjeve-ganespalte og andre misdannelser i ansiktet

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet og han representerer Norge i European Association of Plastic Surgeons (EURAPS).

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål? Snakk emd våre kirurger ved å ringe oss eller fylle ut kontaktskjemaet.

23 25 11 11