Neseplastikk

Våre kirurger har lang erfaring med neseplastikk og tilpasser hver operasjon til den spesifikke pasienten. Vi kan vise til gode resultater og høy tilfredshet.

Lang erfaring
Det er kort ventetid
Du trenger ingen henvisning

Om neseplastikk:

Neseplastikk (rhinoplastikk) er kirurgi som former nesen. Formålet med neseplastikk kan være å redusere eller øke størrelsen, endre formen på nesetipp, neserygg og nesebor, eller endre vinkelenmellom nese og overleppe. Du har kanskje en hump på neseryggen, føler at nesen er for bred, er for lang eller at tippen er for rund. Andre opplever at nesevingene er for flate eller altfor store. Mange som kommer til oss forteller om redusert selvtillit grunnet formen på nesen som bidrar til å forstyrreharmonien i ansiktet.

Neseplastikk er en av operasjonene som gjennomføres hyppigst av vår plastikkirurg Dr. Charles Filip. Våre anonyme kundeundersøkelser* viser at alle pasienter som har gjennomgått avansert neseplastikk hos Dr. Charles Filip har følt seg veldig godt ivaretatt. Han har i tillegg utførtmange inngrep ved Rikshospitalet for pasienter født med komplekse nesemisdannelser, og er opplært i kosmetisk neseplastikk hos en av Europas mest erfarne nesekirurger i Madrid. Dr. Charles Filip er også prosjektleder for et doktorgradsprosjekt i rhinoplastikk.

*Kilde: Anonymisert studie som er blitt godkjent av Regional komité for medisinsk og helsefagligforskningsetikk, Sør-Øst-Norge.

Individuelle behov og ønsker:

For å oppnå et naturlig resultat må en neseplastikk utføres individuelt tilpasset pasientens unike anatomi. Inngrepet baseres på kombinasjonen av moderne kirurgisk teknikk, vår filosofi om å bevarenesens brusk og strukturer, samt inngående kunnskap om anatomien i ansiktet. En nese som har vokst og blitt for stor, eller som ikke har en ønsket form, kan bli omstrukturert og finjustert for å passe deg.

De fleste neseoperasjoner utføres for å gjøre nesen mer harmonisk, og for at pasienten skal bli mer tilfreds med sitt utseende. Vårt mål er at du skal bli fornøyd med resultatet og føle deg vel. Derfor vil våre dyktige plastikkirurger, i tettdialog med deg. finne ut av hva som bør gjøres for å oppnå ønsket resultat. Vi er svært opptatte av å lytte til pasientene våre for å danne oss et tydelig bilde hva de ønsker å oppnå.

"... jeg må bare legge til at det ikke bare "går bra" men at jeg er superfornøyd.
Dere er både kunstnere og pedagoger i grønne klær."

Før en operasjon:

Før operasjon må du komme på konsultasjon. Konsultasjonen koster 625 kr, eventuelt videokonsultasjon for 350 kr.

Under den første konsultasjonen vil kirurgen lytte til deg, samt vurdere dine ansiktsstrukturer. Du vil bli bedt om å identifisere hva som plager deg og hva du ønsker å oppnå. Dine ønsker blir deretter grunnlaget for den operative planen. Hver operasjon tilpasses den spesifikke pasienten, noe som fører til høy tilfredshet og lav revisjonsrate(reoperasjon).

På operasjonsdagen:

Møt opp på klinikken til avtalt tid. Operasjonen foretas under full narkose og alltid med overlege i anestesi til stede.

Innsnitt gjøres inne i nesen og noen ganger med et minimaltinnsnitt under nesen. Så separeres nesens hud fra dens støtte (rammeverk) bestående av bein og brusk. Deretter formes nesen med moderne kirurgisk teknikk, hvilket bevarer nesens strukturer. Etter operasjonen brukes en form av gips, eller et annet materiale, for å opprettholde nesens nye form.

Etter operasjonen:

Overnatting med observasjon ordnes vedindikasjon, eller etterpasientens ønske.

I løpet av de første 24 timene er det normalt å føle hevelse i ansiktet og ubehag i nesen. Disse bivirkningene reduseres med medisiner foreskrevet av legen. Mesteparten av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de to første ukene. Etter en uke vil vår plastikkirurg fjerne gips og teip fra nesen. Det endelige resultatet vil fremkomme gradvis. De fleste er tilbake på jobb etter to uker. Samtlige kontroller utføres ved Dr. Charles Filip ved Legevakt Vest.

Ofte stilte spørsmål

Priser for neseplastikk

Hvilken metode brukes?

Hvordan gjennomføres operasjonen?

Videogalleri - Neseplastikk

Dr. Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 20 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi. Han har i mange år også operert pasienter født med leppe-kjeve-ganespalte og andre misdannelser i ansiktet

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet og han representerer Norge i European Association of Plastic Surgeons (EURAPS).

åpent 365 dager i året.

Få konsultasjon med våre kirurger ved å ringe oss eller fylle ut kontaktskjemaet.