Øyelokkskirurgi

Få utført skånsom øyelokksoperasjon hos våre dyktige plastikkirurger som har lang ekspertise innen øyelokkskirurgi. De benytter en moderne teknikk som rekonstruerer og opprettholder den beste versjonen av deg.

Lang erfaring
Det er kort ventetid
Du trenger ingen henvisning

Om øyelokkskirurgi

Øvre øyelokkskirurgi, også kjent som øvre blepharoplastikk, utføres for å forbedre synet ved å løfte «tunge» øyelokk ut av synsfeltet, eller av rent kosmetiske årsaker. Gjennom operasjonen fjernes eller omfordeles overflødig fett og hud i øvre øyelokk, og du får et bedre synsfelt, samt et friskere og mer våkent blikk.

Forbedrer synet ved å løfte «tunge» øyelokk
Kan gjøres av kosmetiske årsaker
Friskere og mer våkent blikk

Viktig for pasienter

Øvre øyelokkskirurgi er viktig for pasienter med nedsatt synsfelt forårsaket av «tunge» øyelokk. Operasjonen er en av de ansiktsoperasjonene som sannsynligvis forynger et ansikt mest, med minst mulig kirurgisk inngrep eller trauma.

Før en operasjon

Før øyelokksoperasjon må du komme på konsultasjon til en av våre dyktige plastikkirurger. Konsultasjonen koster 625 kr, eventuelt videokonsultasjon for 350 kr.

På konsultasjonen vil du få mulighet til å stille spørsmål til kirurgen, samt få informasjon og instrukser om operasjonen.

Om du bruker blodfortynnende medisiner, må du forhøre deg med kirurgen om det er behov for å ta pause med medisinen før operasjonen.

På operasjonsdagen:

Møt opp på klinikken til avtalt tid. Operasjonen gjennomføres i lokalbedøvelse, og du trenger derfor ikke faste på operasjonsdagen. Det er viktig at du møter usminket og at du ikke har hudpleieprodukter i område rundt øynene.

Selve operasjonen tar ca 1 time.

Etter operasjonen:

Etter operasjonen får du en kjølende øyemaske for å redusere hevelse. Denne skal du sitte med i ca 20 minutter. Deretter kan du dra hjem. Du skal føle deg ivaretatt og trygg etter operasjonen, og kan alltid kontakte fagkyndig personell her på legevakten, eller kirurgen direkte. Etter 6-7 dager kommer du tilbake for å fjerne sting.

De første 1-2 ukene vil du kunne oppleve litt hevelse og blålig misfarging rundt det opererte området. Vanlig øyesminke kan du bruke etter ca 1 uke, men sminken må fjernes forsiktig med skånsomme produkter den første tiden. Bading i svømmebasseng bør unngås i 4 uker etter operasjonen og forutsetter at alle sår er grodd. Unngå soling og solarium i 2-3 måneder, og dersom du er ute, bruk høy solfaktor og/eller solbriller ettersom huden rundt øynene er mer utsatt for forbrenning.

Ettersom øyelokksoperasjon er en skånsom operasjon med svært liten fare for komplikasjoner blir det ikke satt opp konsultasjon etter at du har fjernet stingene. Dersom det er ønskelig med en konsultasjon vil dette selvfølgelig være mulig og avtales direkte med kirurgen.

Ofte stilte spørsmål

Priser for øyelokkoperasjon

Hvem passer øyelokksoperasjon for?

Hvor lang tid tar en øyelokksoperasjon?

Når kan man oppta fysisk aktivitet?

Hvordan gjennomføres operasjonen?

Er det noen komplikasjoner?

Dr. Ingemar Havemann

Overlege Ingemar Havemann er spesialist i plastikkirurgi. Han er utdannet cand.med. ved Århus universitet i Danmark og har jobbet som kirurg siden 2010.

Av tidligere kvalifikasjoner og erfaring har han fire års generell kirurgisk erfaring og to års ØNH erfaring fra Sørlandet sykehus, Kristiansand. Ingemar har tidligere vært ansatt ved Plastikkirurgisk avdeling Telemark og ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet. Ingemar er nå ansatt som overlege på Bærum Sykehus. Ingemar har spesialisert seg i ansiktskirurgi. Han har også bred plastikkirurgisk kompetanse innenfor kroppsformende inngrep som bukplastikk, fettsuging og fettransplantasjon.

Dr. Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 20 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi. Han har i mange år også operert pasienter født med leppe-kjeve-ganespalte og andre misdannelser i ansiktet

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet og han representerer Norge i European Association of Plastic Surgeons (EURAPS).

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål? Snakk med våre kirurger ved å ringe oss eller fylle ut kontaktskjemaet.

23 25 11 11