Facelift

Et ansiktsløftning strammer huden i ansiktet og på halsen. Rynker blir glattet ut og overskuddshud blir fjernet. Våre kirurger fokuserer på et så naturlig resultat som mulig.

Ansiktsløft, også kjent som rhytidektomi, er den mest effektive metoden for å reversere effektene av tyngdekraften og aldringen i midten og nedre deler av ansiktet. Et ansiktsløft hever bløtvevet i midtansiktet, reduserer «heng» rundt underkjeven, og gir en mer definert kjevelinje. I kombinasjon med et nakkeløft blir konturene i både ansikt og nakke glattere, noe som forventes å gi et friskere utseende.

Foryngelse av ansiktet

Våre kirurger bruker en tredimensjonal tilnærming til ansiktsløftning med fokus på å gjenopprette og gjenskape volum, i motsetning til den klassiske todimensjonale hudstrammingen. Vår tilnærming gir et naturlig utseende og vil bedre og motvirke følgene av fremtidig aldring. I kombinasjon med fettransplantasjon (bruk av eget fettvev) kan en balansert og sunn foryngelse med et naturlig utseende oppnås.

Teknikker

Det finnes mange facelift teknikker. Alle de konvensjonelt aksepterte teknikkene innebærer fjerning av overflødig hud. Det er imidlertid måten man behandler de dypere bløtvevsstrukturene som skiller de mange prosedyrene for ansiktsløftning.

Den klassiske todimensjonale hudstrammingen: Den tidligste form for kirurgisk rhytidektomi innebar stramming av huden og fjerning av overflødig hud. Denne teknikken vil ikke gjenopprette ansiktskonturene (dypere mykvevsstrukturer) og har ofte ikke en tilstrekkelig effekt på lang sikt.

Superficial muscular aponeurotic system (SMAS): SMAS er den anatomiske strukturen som det ofte refereres til i ansiktskirurgi. SMAS er bindevev i ansiktet som består av kollagen, elastiske fibere og fettvev. En ekspert i ansiktskirurgi kan følge SMAS-strukturen og også bruke den til å modifisere de dypere strukturene i ansiktet for en bedre estetikk, uten å skade de viktige ansiktsnervene (facial nerven og dens grener). SMAS basert ansiktsløftning gir en mer langvarig foryngelse av ansiktet. Ved et SMAS ansiktsløft unngår man tendensen til å strekke huden for mye, da rekonstruksjonen av underliggende SMAS kun krever at huden legges tilbake uten strekk.

SMAS aplication (plissering) er en annen teknikk der SMAS brettes i folder (plisseer) og blir sydd sammen; en vevsparende teknikk som er egnet til å gjenopprette konturene i ansikter med lite fylde.

Flertallet av pasienter som ønsker langvarig foryngelse av ansikt og nakke, vil ha nytte av et SMAS-ansiktsløft. Teknikken muliggjør et dypere løft og en bedre tilpasning av vevet og lar den restaurerte huden ligge naturlig over. Et SMAS-ansiktsløft innebærer vanligvis også et nakkeløft. Innsnittene blir lagt i de naturlige foldene i ansiktet og i øret samt bak hårfestet. Innsnittet i øret (post-tragalt) skjuler arr nærmest helt. Arrene blekner også over tid og blir nærmest usynlig.

Annen behandling samtidig med ansiktsløft

Ansiktsløft kombineres ofte med øyebrynsløft og øyelokkskirurgi. Fettransplantasjon av eget fettvev blir brukt for å komplettere et ansiktsløft og ikke minst for å erstatte tap av volum i den midtre delen av ansiktet. Bruken av hakeimplantat kan kompensere for aldersrelatert bentap og balansere kjevelinjens utseende og form (estetikk) ytterligere.

Anestesi og etterbehandling

Operasjonen foretas under full narkose eller i dyp sedasjon (beroligende medisinering) og alltid med overlege i anestesi til stede. Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon og/eller om dette ønskes.

De fleste kan gå tilbake på jobb etter to uker og begynne med sportsaktiviteter etter fire uker. Det meste av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de ti første dagene. Samtlige kontroller utføres ved Legevakt Vest.

Plastikkirurgene hos Legevakt Vest

Vårt mål er å holde en kirurgisk kompetanse på nivå med verdens ledende eksperter i faget. På det estetisk senter hos Legevakt Vest har vi et fakultet med akademiske møter og internundervisning. Kompetansen vedlikeholdes ved årlig deltakelse i internasjonale kongresser og hospitering ved internasjonalt anerkjente klinikker.

Priser

Facelift fra 84500,- (ink. mva)

Facelift (sekundær) fra 94000,- (ink.mva)

Dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi

‍Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 20 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi.

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet.

"For meg som kirurg er pasientens velbefinnende og sikkerhet alltid første prioritet!"

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tid?

23 25 11 11

Legevakt Vest

Mer enn bare en legevakt

Vi er en erfaren legevakt for private og bedrifter. Vi ønsker å tilby en av norges beste bedriftshelsetjenester.

Se alle tjenester