Filler og rekonstruksjon

For å rekonstruere og reparere vevet i ansiktet, benyttes fett-transplantasjon. Her gjenoppretter våre kirurger volumet i bestemte områder av ansiktet, som følge av aldring, skade eller lignende.

Når ansiktet eldes mister det gradvis volum, en prosess kjent som fettatrofi. Denne har en tendens til å øke etter hvert som tiden går, og gir som resultat et eldre utseende. For å reversere utviklingen, kan man overføre fettceller (adipocytter) til områder med fettatrofi, kjent som fett-transplantasjon. Kirurgen bruker pasientens egne fettceller både for å gi strukturell støtte til mykt vev og for å gjenopprette fylde i ansiktet.

Filler og rekonstruksjon

Fettvev tas fra lår eller mage ved hjelp av sprøyter med tynne nåler. Fettvevet sentrifugeres forsiktig for å skaffe levedyktige fettceller som deretter transplanteres i tynne lag til områder med fortynnet eller nedsunket vev. Fett-transplantasjon er spesielt effektivt for å gjenopprette kinnkonturer og minimere «hollowness» (redusert volum) rundt øynene.

Fett-transplantasjon brukes ikke bare til å gjøre konturene i ansiktet tydeligere og støtte opp ansiktets myke vev, men også til å reparere huden etter mekaniske skader/brannskader/stråleskader, utbedre fordypninger i huden og til å behandle visse medfødte tilstander. I de senere årene er det kommet studier som viser at fett-transplantasjon trygt kan brukes til behandling av smertefulle arr, da arrene blir mykere og mindre smertefulle.

Effekten av fett-transplantasjon antas å skyldes stamcellene som fettet er så rikt på.

Vår plastikkirurg, Charles Filip, har doktorgrad i fett-transplantasjon og har publisert en egen metode for bruk av fett-transplantasjon på barn født med ganespalte.

Aldersgrense: 25 år

Hva oppnås med fett-transplantasjon?

Fett-transplantasjon gjenoppretter volumet i bestemte områder av ansiktet ved å gi et løft og strukturell støtte til tilstøtende vev. Et eksempel på dette er den støtten det nedre øyelokket får ved fett-transplantasjon til kinnet under øyet. Det vil redusere risikoen for utvrenging av øyelokkene (ektropion), noe som gjerne øker med alderen. I tillegg vil det også redusere tendensen til «hollowness» og dannelse av poser under øynene.

Områder som egner seg godt til fett-transplantasjon er mellomansiktet og områdene rundt øynene, munnen og tinningene.

Fett-transplantasjon kan utføres enten som en egen prosedyre, eller i kombinasjon med de fleste andre ansiktsprosedyrer, som øyelokk-kirurgi, ansiktsløftkirurgi og i forbindelse med innsetting av ansiktsimplantater.

Fett-transplantasjon er en relativt enkel prosedyre som kan utføres i lokalbedøvelse, eventuelt med bruk av beroligende medisinering (sedasjon).

Egnede kandidater for fett-transplantasjon

Fett-transplantasjon er ikke en aldersrelatert prosedyre. Den kan være til nytte for de fleste med fettatrofi eller hos pasienter som ønsker gjenoppbygging og foryngelse av bløtvev. I tillegg er pasienter som har fått bløtvevsskader og arr etter tidligere kirurgi eller ulykker, med eller uten smerter, også egnede kandidater til vurdering for fett-transplantasjon.

Priser

Fettransplantasjon av eget fettvev til ansikt fra 27500,- (ink. mva)

Arrkorreksjon på ansikt fra 5000,- (ink. mva)

Arrkorreksjon på kropp utenom ansikt fra 3125,- (ink. mva)

Dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi

‍Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 25 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi.

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet.

"For meg som kirurg er pasientens velbefinnende og sikkerhet alltid første prioritet!"

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tid?

23 25 11 11

Legevakt Vest

Mer enn bare en legevakt

Vi er en erfaren legevakt for private og bedrifter. Vi ønsker å tilby en av norges beste bedriftshelsetjenester.

Se alle tjenester