Neseplastikk

Våre kirurger har lang erfaring med neseplastikk og tilpasser hver operasjon til den spesifikke pasienten. Vi kan vise til gode resultater og høy tilfredshet.

Neseplastikk (rhinoplastikk) er kirurgi som former nesen. Formålet med neseplastikk kan være alt fra å redusere eller øke størrelsen, endre formen på nesetipp, neserygg og nesebor, eller endre vinkelen mellom nese og overleppe.

Om neseplastikk

Individuelle behov og ønsker

De fleste neseoperasjoner utføres for å gjøre nesen mer harmonisk, «penere» og for at pasienten skal bli mer tilfreds med sitt utseende. Det er svært vanlig at pasienter føler at profilen deres har en hump, at nesetippen deres mangler definisjon, eller at nesen er for stor eller bred.

Det viktigste er at du skal bli fornøyd og føle deg vel, og våre dyktige plastikkirurger vil sammen med deg finne ut av hva som skal gjøres for å oppnå ønsket resultat. Vi er svært opptatte av å lytte til pasienten for å forstå hva de ønsker å oppnå.

Rhinoplastikk er avansert kirurgi

Rhinoplastikk er den vanskeligste av alle kosmetiske operasjoner, og det tar år for kirurger å mestre prosedyrene. Grunnen til dette er den store variasjonen i en allerede kompleks neseanatomi, og pasientenes varierende deformitet. Man kan se de dramatiske endringene som oppstår når et individ smiler, og hvordan en nese vil se bra ut på et bestemt ansikt, men ikke på et annet. I tillegg må kirurgen ta hensyn til nesefunksjonen og eventuelle eksisterende avvik i neseskilleveggen eller ventilkollaps. Det er ingen mening i å ha en søt nese med dårlig luftpassasje, eller god luftpassasje med en vedvarende nasal deformitet. I siste omgang handler hver rhinoplastikk om form og funksjon. Det er avgjørende at kirurgen har lang erfaring med et bredt spekter av kirurgiske teknikker. Hos oss kan du være trygg på å bli møtt av meget erfarne og dyktige plastikkirurger.

Den gamle skolen av rhinoplastikk er basert på reseksjon (fjerning) av viktige deler av nesebrusken. Vår metode baserer seg på å bevare mest mulig av nesens strukturer. Disse kan på en sofistikert og meget presis måte omfordeles slik at nesen blir penere samtidig som funksjonene bevares.

Første konsultasjon

Under den første konsultasjonen vil kirurgen lytte til deg, samt vurdere dine ansiktsstrukturer. Du vil bli bedt om å identifisere hva som plager deg mest. Dine ønsker blir grunnlaget for den operative planen. Hver operasjon tilpasses med dette den spesifikke pasienten, noe som fører til høy tilfredshet og lav revisjonsrate (reoperasjon).

Kirurgi

Innsnitt gjøres under nesen og noen ganger i bunnen av nesevingene. Så separeres nesens hud fra dens støtte (rammeverk) bestående av bein og brusk. Deretter formes nesen. Etter operasjonen brukes en form av gips eller annet materiale for å opprettholde nesens nye form.

Anestesi og etterbehandling

Operasjonen foretas under full narkose og alltid med overlege i anestesi tilstede. Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon, og/eller om dette ønskes.

I løpet av de første 24 timene etter inngrepet er det normalt å føle hevelse i ansiktet og ubehag i nesen, disse bivirkningene reduseres med medisiner foreskrevet av legen. Mesteparten av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de to første ukene. Etter en uke vil det medisinske teamet fjerne gips og teip fra nesen. Det endelige resultatet fremstår gradvis.

De fleste er tilbake på jobben etter to uker. Samtlige kontroller utføres ved Legevakt Vest.

Kompetanse

Vår plastikkirurg Charles Filip har utført mange rhinoplastikker hos pasienter født med komplekse nesemisdannelser, og er prosjektleder for et doktorgradsprosjekt i rhinoplastikk. Han vedlikeholder sin spisskompetanse i rhinoplastikk gjennom deltakelse i internasjonale kongresser og hospitering ved internasjonalt anerkjente klinikker i utlandet.

Vårt mål er å holde en kirurgisk kompetanse på nivå med verdens ledende eksperter i faget. I Estetisk senter ved Legevakt Vest har vi et fakultet med akademiske møter og internundervisning.

De kirurgiske metodene som brukes er inspirert av mange av verdens ledende nesekirurger. Blant disse er Dean Toriumi, Rollin K. Daniel, John B. Tebbetts, Milos Kovacevic, Wolfgang Gubisch, Charles East, Nuri Celik, Richard Davis og Hossam Foda. Samtlige nevnte kirurger har forskjellige teknikker, men felles for dem alle er ønsket om å oppnå gode estetiske resultater med bevaring av nesens struktur og funksjon.

Priser

Neseplastikk fra 56250,- (ink. mva)

Dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi

‍Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 20 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi.

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet.

"For meg som kirurg er pasientens velbefinnende og sikkerhet alltid første prioritet!"

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tid?

23 25 11 11

Legevakt Vest

Mer enn bare en legevakt

Vi er en erfaren legevakt for private og bedrifter. Vi ønsker å tilby en av norges beste bedriftshelsetjenester.

Se alle tjenester