Øyenbrynsløft

Hos våre dyktige kirurger får du gjennomført skånsom, rask og effektiv øyenbrynsløft for å forbedre synsfeltet eller for å forynge utseende.

Med tiden eldes huden rundt øynene. Flere kan oppleve at øyenbrynene synker ned, og danner overflødig hud over øyelokkene. Dette kan oppleves både synshemmede og påvirke utseende ditt.

Øyenbrynsløft

Øyenbryn- og øvre øyelokksplastikk

For å forbedre synsfeltet og forynge området rundt øynene, vil våre kirurger foreta en nøyaktig vurdering av øyenbrynenes høyde og form, samt øyelokkenes posisjon og graden av overflødig hud.

En lavere øyenbrynsposisjon (øyenbrynsptosis) kan gi et trettere og sintere uttrykk. Har øyenbrynene en normal posisjon, kan øvre øyelokkplastikk med fjerning av overflødig hud være tilstrekkelig til å forbedre synsfeltet eller «forynge» øynene. Har derimot øyenbrynene fått en noe lavere posisjon, bør en behandling som omfatter både øyelokkene og øyenbrynene vurderes for å oppnå et godt resultat.

Alle utgangspunkt er forskjellige, så her vil våre dyktige plastikk kirurger foreta en grundig vurdering og anbefale den beste løsningen for deg.

Aldersgrense: 25 år

Øyenbrynsløft med Endotine Transbleph implantat

Øyenbrynsløft er en skånsomt, raskt og effektivt forbedring av synsfelt eller foryngelse av øvre øyelokk. Prosedyren gjøres gjennom et lite snitt, skjult i øyelokket, og gjør det mulig å løfte og forme øyenbrynene.

Siden øyenbrynene og de øvre øyelokkene fungerer sammen, vil et øyebrynsløft redusere mengden hud som må fjernes ved øvre øyelokksplastikk, og «åpne øyet» ved å øke lengden på øyelokket.

Endotine Transbleph er et bio-absorberende implantat som benyttes ved øyebrynsløft. Når øyebrynet er løftet ved operasjonsprosedyren, festes det lille Endotine Transbleph-implantatet, som har flere «gripepunkter», og sikrer og holder vevet trygt på plass mens såret gror etter operasjonen. Endotine implantater er laget av lange melkesyremolekyler som langsomt brytes ned av kroppen. Kliniske data indikerer at noen pasienter kan føle implantatet når de presser mot det under helingsfasen. De fleste pasienter opplever lite eller ingen ømhet. Eventuell ømhet vil forsvinne etter at implantatet er absorbert.

Hvordan utføres prosedyren?

Transbleph øyenbrynsløft utføres vanligvis under lokalbedøvelse, eventuelt med beroligende medisinering. Operasjonen tar ca. 60 min. Det legges et snitt i øvre øyelokk og kirurgen frigjør bløtvev under øyenbrynet.

Transbleph-implantatet festes til beinet nært øyebrynet. Implantatet holder øyebrynet i en forhøyet posisjon. Når helingsprosessen er over, vil implantatet tas opp naturlig av kroppen.

Fordeler med et Endotine Transbleph øyenbrynsløft
  • Kirurgen kan justere selve høyden på øyenbrynene under operasjonen. Dette vil gi et optimalt resultat.
  • Ett snitt som muliggjør både øyelokksplastikk og øyenbrynsløft.
  • Ingenting må fjernes i ettertid.
  • Endotine implantatet absorberes naturlig over tid.
  • Lokalbedøvelse gir rask rehabilitering etter operasjonen.
  • Pasienten kan vanligvis gå hjem en til to timer etter operasjonen.
  • Langsiktig virkning. Prosedyren forventes å gi god effekt i flere år.
Etter gjennomført operasjon

I et par uker etter operasjonen vil du oppleve midlertidig hevelse og blåmerker rundt øynene. De første nettene er det viktig å hvile med hodet høyt for å redusere hevelse og blåmerker. Du bør legge en kald klut over øynene flere ganger daglig for å redusere hevelse. Smertestillende medisiner brukes kun ved behov etter operasjonen. Alt dette vil du få god beskjed om av våre kirurger.

Priser

Øyebrynsløft med Endotinefra 27250,- (ink. mva)

Dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi

‍Charles Filip

Charles Filip er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 20 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi. Han har i mange år også operert pasienter født med leppe-kjeve-ganespalte og andre misdannelser i ansiktet

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet og han representerer Norge i European Association of Plastic Surgeons (EURAPS).

"For meg som kirurg er pasientens velbefinnende og sikkerhet alltid første prioritet!"

Spesialist i plastikkirurgi

Ingemar Havemann

Overlege Ingemar Havemann er spesialist i plastikkirurgi. Han er utdannet cand.med. ved Århus universitet i Danmark og har jobbet som kirurg siden 2010. Av tidligere kvalifikasjoner og erfaring har han fire års generell kirurgisk erfaring og to års ØNH erfaring fra Sørlandet sykehus, Kristiansand. Ingemar har tidligere vært ansatt ved Plastikkirurgisk avdeling Telemark og ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet. Ingemar er nå ansatt som overlege på Bærum Sykehus.

Ingemar har spesialisert seg i ansiktskirurgi. Han har også bred plastikkirurgisk kompetanse innenfor kroppsformende inngrep som bukplastikk, fettsuging og fettransplantasjon. Han er medlem av Den norske legeforening.

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tid?

23 25 11 11

Legevakt Vest

Mer enn bare en legevakt

Vi er en erfaren legevakt for private og bedrifter. Vi ønsker å tilby en av norges beste bedriftshelsetjenester.

Se alle tjenester