Urolog

Urologi er den medisinske spesialiteten som tar seg av sykdommer og tilstander i urinveiene.

Vår urolog, Dr. Sturla Pilskog

Sturla Pilskog er lege og spesialist i generell kirurgi og urologi. Han har lang erfaring med utredning, behandling og oppfølging av pasienter med urologiske tilstander, blant annet vannlatingsplager, nyrestein, og kreft i urinveiene (prostatakreft, testikkelkreft, blærekreft og nyrekreft).

Han har også bred erfaring med plager og tilstander relatert til penis og pungen, inkludert ereksjonssvikt og kuler eller hevelse i testiklene.

Ereksjonssvikt
Prostatasjekk og -utredning
Problemer knyttet til vannlatning
Sterilisering

Sterilisering

Sterilisering (vasektomi) er et trygt og effektivt middel for permanent prevensjon, og således den sikreste prevensjonsmetoden som erkjent.

Inngrepet, som kalles vasektomi, fjerner kun sædcellene fra sæden, og har ingen påvirkning på sexlyst, ereksjonsevne eller testiklenes produksjon av det mannlige kjønnshormonet.

Ingen henvisning nødvendig - Alle menn over 25 år kan i utgangspunktet velge å sterilisere seg. Er du yngre enn dette må det søkes om godkjenning. Du trenger ingen henvisning for dette hos oss, men alle må fylle ut og signere skjemaet Begjæring om sterilisering.

Menn går sjeldnere til lege

En undersøkelse fra Nathional Pharmasy Associationviser at menn benytter seg av primærhelsetjenesten langt sjeldnere enn kvinner. Menn er også langt mindre villige til å søke råd og behandling hvis de er syke, og spørsmål knyttet til penis og seksuelle problemstillinger er ofte et stort tabu for menn å snakke om.

Som oftest er det helt vanlige problemstillinger som er enkle for en urolog å hjelpe med, og det er derfor unødvendig å gå med eventuelle plager lenger en man må.  

Hos Legevakt Vest møter du mennesker som er opptatt av deg som person, og sannheten er at problemer du ofte tror gjelder kun deg, er mer vanlig enn du tror.

Lang erfaring
Det er kort ventetid
Du trenger ingen henvisning

Movember - reise bevissthet om menns helse

Movember er ikke bare en måned der skjegget får vokse fritt – det er en global bevegelse som har som mål å øke bevisstheten rundt menns fysiske og mentale helse.

Gjennom å fremme åpenhet og opplyse om viktigheten av tidlig diagnostisering, oppfordrer Movember-måned oss til å ta vare på vår helse og oppsøke nødvendig medisinsk hjelp. Deltakelse i Movember er et skritt mot å bryte ned stigmaet som omgir menns helse, og oppfordrer til samtaler om emnet.

Movember handler ikke bare om én måned – det er en påminnelse om at samtaler, oppmerksomhet og støtte rundt menns helse bør være et kontinuerlig fokus gjennom hele året. Gjennom å jobbe sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell og forandre perspektivet rundt menns helse – én bart av gangen.

Så la oss ikke bare la bartene vokse, men også la kunnskapen og støtten vokse i kampen for å forbedre menns helse og velvære, ikke bare i november, men hele året.

Kreftforeningen/menn

Når bør du oppsøke urolog?

Dersom du merker endringer med kroppen du er usikker på selv, er det viktig å få det sjekket ut. Når du når en viss alder (over 40) er det greit å planlegge et besøk til urologen for forebygging og kontroll.

Lite energi: Det er vanlig å ha mindre energi i perioder, men er du unormalt slapp og sliten over lengre tid bør du oppsøke lege 
Kuler eller endringer i pungen: Kjenner du endringer eller kuler i pungen, bør du oppsøke en urolog eller lege for sjekk. Det kan være godartede kuler, men også testikkelkreft.
Problemer med trang forhud (fimose): dette kan være medfødt eller oppstå i voksen alder, oftest da på grunn av en autoimmun betennelsestilstand.
Potensproblemer over lengre tid. Dette er veldig normalt, spesielt når man blir eldre, og det finnes god hjelp. Potensproblemer kan skyldes hormonbalansen, men også hjertesykdom eller diabetes. Derfor bør du alltid finne årsaken bak problemet.
Hyppig/endret vannlatning: Endringer i vannlatning som dårligere stråle, du har enfølelse av å ikke få tømt deg ordentlig når du tisser, du må på do oftere ellerdu har problemer med å holde deg. Kortvarig vannlatningsproblemer ellerendringer kan være tegn på urinveisinfeksjon, men dersom det vedvarer kan detogså være symptomer på en voksende prostata eller overaktiv blære.

Annen nyttig informasjon

Hvem kan sterilisere seg? 

Hvordan utføres inngrepet?

Etter inngrepet

Hygiene etter sterilisering

Reversering av sterilisering

Sædkontroll

Komplikasjoner - bivirkninger

Vil det fortsatt komme sæd ved utløsning?

Begjæring om sterilisering - skjema

Priser for Urolog

Møt vår urolog, Sturla!

Sturla Pilskog er lege og spesialist i generell kirurgi og urologi. Han har lang erfaring med utredning, behandling og oppfølging av pasienter med urologiske tilstander, blant annet vannlatingsplager, nyrestein, og kreft i urinveiene (prostatakreft, testikkelkreft, blærekreft og nyrekreft).

Han har også bred erfaring med plager og tilstander relatert til penis og pungen, inkludert ereksjonssvikt og kuler eller hevelse i testiklene.

Sturla Pilskog var ferdig utdannet lege i 2003, og tok deretter spesialisering i kirurgi og urologi ved Haukeland Universitetssykehus. Han har også jobbet ved Rikshospitalet og sykehusene i Drammen og Bærum. Sturla ga i 2020 ut den kritikerroste boken «Penis – En håndbok», som siden også er utgitt i en rekke andre land.

åpent 365 dager i året.

Bestill time enkelt med vår online booking

23 25 11 11