Manuellterapeut Oslo

Manuellterapeutene ved Legevakt Vest har driftsavtale med Oslo kommune. Du trenger ikke henvisning fra lege for å få trygderefusjon hos manuellterapeut. Epikrise sendes alltid til fastlegen. Vi har mange års erfaring fra idrettsmedisinske og ortopediske miljøer. Manuellterapeutene på Legevakt Vest i Oslo tilstreber en aktiv tilnærming til plager i muskel/skjelettapparatet. Hos oss får du rask time og behandling.

Kontakt oss

Manuellterapi

Manuellterapeuter er eksperter på  undersøkelse -og behandling avmuskel-og skjelettsystemet.

Manuellterapi er en masterutdanning for fysioterapeuter.

Tilsammen tar det 7 år å bli manuellterapeut.

Manuellterapeuter har en primærkontaktfunksjon i helsevesenet. Du trenger ikke henvisning fra lege for å få refusjonsrett fra HELFO.

Manuellterapeuter kan:

Legevakt_Vest_19

Manuellterapi hos Legevakt Vest

Førstegangskonsultasjonen varer mellom 30 og 60 min.Målet med undersøkelsen er ikke bare å finne en diagnose,men også årsakene til at du har fått de plagene du har. Ved akutte skader er det ofte åpenbare årsaker,ved belastningsskader er det som regel flere faktorer sammen og ved andre typer smertetilstander kan det være svært mange sammenfallende årsaker til at du har smerter.

For å oppnå et best mulig behandlingsresultat vil det være nødvendig å kartlegge flest mulig av de årsakene som ligger til grunn for dine plager.

Du vil få en grundig gjennomgang og forklaring om hvorfor du har smerter fra muskel-skjelett systemet. Det er viktig at du som pasient får en best mulig forståelse av din smerte og at dine tanker ,følelser og adferd ikke påvirker smertene i negativ retning.

Noen ganger vil det være nødvendig med supplerende undersøkelser som f. eks røntgen,Mr,ct eller ultralyd.Ultralyd kan være en meget god undersøkelse ved muskel-skjelett skader og vi har meget god kompetanse på dette på Legevakt Vest.

Om nødvendig vil vi også kunne rekvirere blodprøver .

Vi søker en mest mulig aktiv tilnærming i behandlingen. Det betyr noen ganger at det er utelukkende du som pasient som må gjøre jobben med treningsprogram etc. Målet med treningen vil være å bedre din funksjonsevne og redusere eller eliminere smerter.Vi som behandlere vil hjelpe deg med øvelser og ikke minst progresjonen på treningen.

Som regel vil behandlingen bestå av egeninnsats fra deg som pasient i kombinasjon behandling på benk.

Behandlingen kan være massasje, mobilisering av ledd, manipulasjon av ledd (knekking), tøyninger, triggerpunktbehandling med akupunkturnåler, trykkbølgebehandling, korrigering av arbeidsstilling og tips om tilrettelegging på arbeidsplassen mm.

Noen av manuellterapeutene bruker kognitiv terapi i tilnærming til smerte.

Det settes også ultralydveiledede injeksjoner.

På Legevakt Vest samarbeider vi med fastleger, kiropraktor, psykomotorisk fysioterapeut, psykiater/arbeidsmedisiner, hudlege og akupunktør/massør.

Manuellterapeutene på Legevakt  har lang erfaring og vi har opparbeidet et meget godt kontaktnett av leger  og kolleger innen idrettsmedisin og ortopedi. Om det er nødvendig vil vi kunne henvise deg videre til en av disse.

Etter endt behandling vil vi skrive en epikrise til din fastlege.

Vi behandler:

ACP behandling
Platerikt plasma har en høy konsentrasjon av kroppens egne blodplater samt vekstfaktorer og hentes ut fra pasientens eget sentrifugerte blod. De røde og hvite blodcellene sorteres ut gjennom en utskillelsesprosedyre. ACP blir deretter injisert i det området der vi ønsker en økt grad av tilheling, som f.eks. ved osteoarthrose (slitasjegikt, grad 1-3), muskel-, sene-, kapsel-, leddbåndskader. Fra pasienten gir blod, til injeksjonen er ferdig, tar normalt under 30 min. Det er i utgangspunktet ingen restriksjoner på aktivitet etter slike injeksjoner. For at dette skal ha best mulig effekt, anbefaler tre påfølgende injeksjoner, der tiden mellom avhenger av struktur som skal behandles.
Trombocyttene (Blodplatene) som injiseres, spiller en viktig rolle i tilheling av skadet eller betent vev. I skadet område frigir de vekstfaktorer som setter i gang gjenopprettelse av skadet vev og hemmer smertefulle betennelsesprosesser. ACP-behandling er basert på vår kunnskap om disse prosessene. Med sin høye konsentrasjon av vekstfaktorer, støtter den opp om kroppens selvhelbredende prosesser.
Da virkestoffet er fra din egen kropp, tolereres det og risiko for allergisk reaksjon er ubetydelig. Det tilsettes mao ikke noe annet virkestoff.
Snakk med fastlegen din eller med manuellterapeut Geir Talgø, om dette er noe du vurderer.

Retningslinjer for BRUK AV INJEKSJONER innen manuellterapi

Generell informasjon

Vi er ikke betjent i resepsjonen før kl. 08:00, men manuellterapeutene er på jobb fra kl. 07:00 i ukedagene.

Legevakt Vest ligger sentralt plassert på Oslo vest i Silurveien 2 med gode adkomstmuligheter både med bil, t-bane og buss.

Gratis parkering fra kl. 16.00 – 08.00 fra mandag til fredag og det er gratis på lørdag og søndag.

Lokalene ligger i 1 etg. i det nye Selvaagbygget S2 rett ved Ring 3 i Oslo,600 m vest for Radiumhospitalet og sentralt plassert nært til offentlig kommunikasjon med T-bane og buss. Legevakten er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Bestill time hos Legevakt Vest i Oslo på tlf. 23 25 11 11 eller time via vårt kontaktskjema

Ved fare for liv – kontakt 113.

 

Peter Døving

Manuellterapeut og fysioterapeut. Lang erfaring innen idrettsmedisin og rehabilitering. Utdannet innen veiledning og kognitiv terapi. Godkjent veileder for masterstudenter i Manuellterapi. Kurs- og foredragsholder innen idrettsmedisin og manuellterapi. Erfaring fra lagidrett, bla Asker fotball og Lyn.

Morten Haugen

Manuellterapeut siden 1991. Norsk Idrettsmedisinsk Institutt 1995 – 2015. 10 år som fysioterapeut for Herrelandslaget i håndball. Spesialfelt: Undersøkelse og behandling av muskel-skjelett plager generelt.

 

Kristoffer Lie Loftheim

Kristoffer Lie Loftheim er utdannet fysioterapeut og manuellterapeut og har jobbet hovedsakelig som privatpraktiserende siden 2011.
På Legevakt Vest jobber Kristoffer med undersøkelse og behandling av alle plager fra muskel, skjelett- og nervesystemet. Tidligere har han jobbet mye med behandling av rygg-, nakke- og skulderplager, samt hodepine/svimmelhet. I 3 år var han medisinsk ansvarlig for det norske karatelandslaget, så han har også god erfaring med idrettsskader.
Kristoffer tilbyr undersøkelse og behandling på ettermiddag/kveldstid.
Via Legevakt Vest har han avtale med de fleste helseforsikringsselskap.

Relaterte nøkkelord: hodepine, svimmelhet, øresus, kjeveplager, kink, nakkesmerter, skulderplager, armplager, tennisalbue, golferalbue, slitasjegikt i håndledd og fingerledd, seneskjedebetennelse, carpaltunnelsyndrom, ryggsmerter, lumbago, isjias, hekseskudd, bekkenplager, manuellterapeut, fysioterapeut, kiropraktor, bekkenløsning, bekkenleddsyndrom, hofteplager, slimposebetennelse, kneplage, leddbåndskader, kneskjellsplager, ankelplager, fotplager, achillssenebetennelse, hæspore, fotderformiteter.

drammen, oslo sentrum, sandvika, asker, Oslo, drop in, bærum.

Kontakt oss

Om Legevakt Vest

Legevakt Vest er et tverrfaglig medisinsk senter lokalisert på Ullern i Oslo.
Vår legevakt er åpent hver dag hele året!

Silurveien 2, 0380 Oslo

23 25 11 11

kontakt@legevaktvest.no