Psykolog

Livet har både oppturer og nedturer og vår dyktige psykolog kan hjelpe deg med alt fra lettere og avgrensede livsproblemer, til mer alvorlige psykiske lidelser.

Hva gjør en psykolog?

Vår dyktige psykolog har lang erfaring og hjelper deg med alt fra lettere og avgrensede livsproblemer, til mer alvorlige psykiske lidelser. I dialog med psykologen finner dere sammen ut hvilken behandlingstype som passer best for deg.

Du trenger ikke å forberede deg
Det er kort ventetid
Du trenger ingen henvisning

Når bør jeg kontakte en psykolog?

Du velger selv når du ønsker å prate med en psykolog. Det kan bl.a. være til hjelp når du opplever at tanker, følelser eller handlinger er vanskelige. Dersom du opplever utfordringer og har behov for å drøfte dette med noen du kan stole på, vil en samtale med psykolog være et fint valg.

Angst
Depresjon
PTSD
Stress og stressrelaterte lidelser
PTSD
Behandlingsresistent depresjon, vuderingssamtale ketaminbehandling

Tverrfaglig samarbeid

På Legevakt Vest har vi et tverrfaglig samarbeid mellom alle leger og spesialister. For deg som pasient betyr det at veien og ventetiden er kort, og oppfølgingen føles sømløs.

Sammen legger vi et behandlingsløp som passer for deg.

Psykolog vs psykiater

Psykolog kan hjelpe deg med å sortere ut tanker, finne problemer eller utfordringer knyttet til det følelsesmessige og hjelpe deg med dette i samarbeid med deg.

Dersom du trenger utredning av forskjellige diagnoser og medisinering samt andre tiltak i forbindelse med dette, er det en psykiater som passer for deg.

Forskjellen er altså at psykiateren er en lege, som har spesialisert seg på å behandle de med psykiske lidelser. Psykoterapeut tar i mot de med psykiske lidelser (og andre som har behov) til samtale.

Ketaminbehandling

Ketaminbehandling er en nyere form for behandling av behandlingsresistent depresjon. Behandlingsresistent depresjon innebærer at man har prøvd to ulike antidepressiva uten tilstrekkelig bedring.

Hos Psykisk Helse Vest utføres behandlingen av et tverrfaglig team bestående av psykiater, anestesilege og sykepleier.  Du vil få en grundig vurdering av psykiater ved konsultasjon i forkant, hvor dere vurderer om ketamin vil være nyttig for deg. Vi vil da utarbeide en behandlingsplan.

Les mer om ketaminbehandling

Prisliste

Møt vår psykolog, Oda Eidjar!

Oda er utdannet psykolog ved Universitet i Oslo. Hun har klinisk erfaring fra arbeid med voksne og unge voksne i spesialisthelsetjenesten.

Oda har særlig kompetanse på  behandling av affektive lidelser, traumeproblematikk, psykose og angst, samt erfaring med problemstillinger tilknyttet dårlig selvfølelse og relasjonelle utfordringer.

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tid?