Psykisk Helse Vest

Dette er avdelingen hos Legevakt Vest som jobber med psykisk helse.

Psykisk helse

Å ha god psykisk helse betyr ikke at en person ikke opplever utfordringer eller stress, men at en person har evnen til å håndtere de utfordringene og stresset på en hensiktsmessig måte.

Det er viktig å ta vare på psykisk helse gjennom hele livet, slik at en person kan føle seg godt tilpas og fungere på en optimal måte.

Vår psykiater

En psykiater er en lege som har spesialisert seg på utredning og behandling av psykiske lidelser. Behandlingen kan bestå av mange komponenter, deriblant medisinering og terapi.

Amerikansk og norsk godkjenning som spesialist i psykiatri
20 år i klinisk praksis
Lang erfaring innen behandling av spiseforstyrrelser

Vår psykoterapeut

Vår dyktige psykoterapeut har lang erfaring og hjelper deg med alt fra lettere og avgrensede livsproblemer, til mer alvorlige psykiske lidelser.

Bred kompetanse innen flere fagfelter
Over 15 års erfaring undervisning på universitetsnivå
Over 10 års praksis som terapeut

Vår klinisk ernæringsfysiolog

Vår ernæringsfysiolog er en del av det tverrfaglige teamet som bistår i behandling og oppfølging av spiseforstyrrelser.
Hun hjelper også enkeltpersoner med kostholdsveiledning, og samarbeider med legesenter, bedriftshelsetjeneste og/eller treningssenter.

Doktorgrad i klinisk ernæring
Lang undervisnings- og arbeidserfaring innen feltet
Setter dine behov i fokus

Våre tjenester

Spiseforstyrrelser

Hos Psykisk Helse Vest har vi et behandlingsteam som kan bistå ved behandling av spiseforstyrrelser. Det er et tverrfaglig samarbeid med vår psykiater, lege og klinisk ernæringsfysiolog.

Spiseforstyrrelser kan ramme alle kjønn uavhengig av alder. Vi setter av god tid til samtale og kartlegging av din situasjon, før vi sammen legger videre behandlingsforløp, tilpasset deg og dine behov.

Les mer om behandling av spiseforstyrrelser

Ketaminbehandling

Ketaminbehandling er en nyere form for behandling av depresjon, som nå er godkjent for bruk i Norge ved behandlingresistent depresjon samt suicidalitet. Behandlingsresistent depresjon innebærer at man har prøvd to ulike antidepressiva uten tilstrekkelig bedring.

Hos Psykisk Helse Vest utføres behandlingen av et tverrfaglig team bestående av psykiater, anestesilege og sykepleier.  Du vil få en grundig vurdering av psykiater ved konsultasjon i forkant, hvor dere vurderer om ketamin vil være nyttig for deg. Vi vil da utarbeide en behandlingsplan.

Les mer om ketaminbehandling

Gynekolog og jordmor

Hos gynekologene og jordmor på Legevakt Vest er du i trygge hender i et tverrfaglig miljø. De har lang erfaring med kvinnehelse, gynekologiske operasjoner, ultralyd og fødsler. Det er kort ventetid og ingen henvisning.

På gynekologisk undersøkelse hos oss får du full sjekk. Det inkluderer bl.a. celleprøve for livmorhalskreft og prøve for kjønnsykdommer.

åpent 365 dager i året.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille tid?